The Proiect

THINK BEFORE DRINK are ca scop promovarea conştientizării consumului responsabil de alcool pentru a modera comportamentele riscante care ar putea afecta sănătatea si relaţiile sociale. Grupul ţintă pe care ne vom concentra sunt adulţii şi tinerii, în special persoane dezavantajate îndeosebi afectate de actuala criză economică( abandon şcolar, calificări de bază, şomeri )şi toţi ceilalţi carora le pasa de o schimbare in societate

Îi vom face pe adulţi conştienţi de limita dintre consum şi abuz arătând obiceiuri culturale legate de consumul de alcool. Vom învăţa unul de la celălalt lucruri bune şi rele şi modul prin care fiecare ţară înfruntă problema abuzului de alcool.

Vom aborda problema în două moduri :

1. Fundalul teoretic: elaborarea unui studiu socio-cultural al situaţiei din fiecare ţară(obiceiurile, legile, proprietățile, efectele sociale ), analiza unor studii ştiinţifice de sănătate, folosind diferite metode( studii, interviuri ) adresate unor diferiţi agenţi pentru a cunoaşte aspectele pozitive şi negative ale consumului de alcool ( asistenţi sociali, instituţii medicale, rezidenţi, producători de bere sau vin etc )

2. Fundalul practic: proiectarea unor instrumente practice folosind metode de educaţie non-formală pentru a promova o schimbare reală a comportamentului. Vom pune aceste activităţi în practică pentru a le verifica eficienţa.
Exemple: dinamica de grup, ateliere de lucru, dezbateri, întâlniri cu psihologi, alcoolici, instituţi medicale etc. De asemenea, aceste activităţi pot fi folosite de alte organizaţii europene pentru a preveni abuzul de alcool. În plus, vom practica nişte activităţi responsabile de consum al alcoolului, precum deguztarea de vinuri.
Rezultatele vor fi publicate în moduri diferite pentru a avea un impact mai mare: ghid( online/pe hârtie), fluturaşi, website, blog, Facebook etc , şi prezentate comunităţilor noastre locale în seminarii, ateliere de lucru, expoziţii etc.

EU Partner Countries:

 • Sweden
 • Italy
 • Romania
 • Lithuania
 • Turkey

Data concerning teen-agers alcohol consumption habits (frequency)

everyday
2-3 times a week
once a week
once a month

Parteneri

Il filo d’Arianna
Il filo d’AriannaItaly
Este o asociaţie culturală non-guvernamentală pentru promovarea socială fondată în 1995 in provincia Bologna.

logo-filodarianna

Asociaţia promovează cultura şi creşterea personală şi profesională a tinerilor, adulţilor şi bătrânilor prin cursuri şi activităţi de formare în diverse domenii.

Noi planificăm şi implementăm programe pentru a preveni problemele tinerilor şi promovăm binele. De asemenea, încurajăm schimburile culturale şi sociale la nivel naţional şi european.

Pe lângă parteneriatele Grundtvig, a participat în proiecte LLP KA3.
În colaborare cu instituţii publice sau private organizăm iniţiative şi evenimente precum: ateliere de lucru, conferinţe şi întâlniri urmărind promovarea comunităţii şi dezvoltarea ei cultural şi social.

www.filodarianna.net


Gefle Ölsellskap
Gefle ÖlsellskapSweden
Stabilită în anul 2000 cu obiectivul principal de a promova selectarea unor beri de calitate.

logo-sweden

Ne întâlnim lunar pentru a examina diferite beri alese de la micile berării pentru a răspândi cunoaştinţele unei beri bune. Membrii prezintă un spectru al vârstei şi ocupaţiei, o secțiune transversală de oameni în oraşul nostru. Membrii au trecut în educaţie, politică, afaceri, sport şi viaţă profesională cu un interes comun de socializare şi ajutare reciprocă pentru noi reţele atât in Suedia cât şi în străinătate. Acum este timpul de a învăţa pe o arenă mai largă. Prin proiecte europene vrem să împărtasim interesele noastre cu parteneri din Europa. Prin cunoaşterea obiceiurilor vechi şi actuale de băut, legislaţia privind alcoolul şi prin accesarea diferitelor berării vrem să contribuim la cresterea atentiei in selectarea berilor şi prevenirea abuzului de alcool în rândul adulţilor şi tinerilor pentru a îmbunătăţi şi încuraja conţtientizarea în legătură cu obiceiurile de băut.

www.gefleolsellskap.com


Hair Redivivus
Hair RedivivusRomania
O asociaţie pentru tineret membră a Fundaţiei pentru Tineret Buzău.

logo-romania

HAIR REDIVIUS este o asociaţie pentru tineret membră a Fundaţiei pentru Tineret Buzău. Scopul ei este de a sustine proiecte şi iniţiative de tineret la diferite nivele. Organizaţia este activă în diverse domenii:

– Artă şi cultură: festivaluri, evenimente cultural, tabere de artă, teatru.
– Media: Revista Alandala, activităţi multimedia, club foto, radio online, video
– Mediul înconjurător şi turism eco
– Drepturile omului
– Proiecte de mobilitate: Youth in Action , Leonardo da Vinci, Grundtvig
– Traininguri: comunicare, interculturalitate, dezvoltare personal, calificări profesionale.
– Sport: baschet, stil de viaţă activa

HAIR REDIVIVUS organizează în fiecare an festivaluri de muzică şi tabere de artă. Organizaţia noastră este foarte activă în proiecte de mobilitate cu peste 200 de participări în ultimii ani.


Open Air Museum
Open Air MuseumLithuania
Open Air Museum Lithuania a fost fondată în 1966. Este unul dintre cele mai mari( 195 ha) muzee etnografice în aer liber din Europa.

logo-lithuania

Muzeul prezintă modul de viaţă, meseriile, tradiţiile ţăranilor şi orăşenilor din secoul 19 şi începutul secolului 20. Există segmente ale satelor, ferme autentice, clădiri vechi cu grădini de flori, livezi şi grădini de legume, cu cruci, facilităţi tehnice, mori de vânt, fierării.  Muzeul are şi o expoziţie a producerii berii. De asemenea, există  şi un magazin vechi de alcool din anul 1930. Avem exponate speciale de la mişcarea din secolul 19 din Lituania. Muzeul este foarte popular, fiind vizitat de de mii de turişti annual( 80000 anul trecut).

Pentru diferite grupuri ţintă (profesori, adulţi, familii, persoane cu dizabilităţi, turişti străini etc.) aranjăm:

– Activităţi li excursii tematice
– Programe educaţionale
– Seminarii şi conferinţe
– Concerte de muzică folk
– Evenimente tradiţionale
– Vacanţe pentru familii

Muzeul a participat în diverse proiecte cultural( naţionale,europene ) şi colaborează cu instituţii private şi de stat, ONG-uri.

www.llbm.lt


Aims and Fields of Study
Aims and Fields of StudyTurkey
Obiectivul organizaţiei este să iniţieze activităţi legate de vieţile lor socio-cultural, sportive, profesionale şi ştiinţifice.

logo-turkey

1. Efectuarea unor activităţi sportive educaţionale în timpul liber, organizarea activităţilor sportive, încurajarea receptării sportului în rândul societăţii, oferirea unor cursuri pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnologice ale profesorilor, ajutându-i să folosească Excel, Word, PowerPoint, să creeze site-uri web, să furnizeze o atmosferă cooperativă printre profesorii de sport prin aranjarea unor întâlniri şi seminarii.

2. Construirea şi integrarea relaţiilor printre membri, relaţii bazate pe dragoste respect şi toleranţă.
3. Dezvoltarea calitatilor socio-culturale pentru membri şi ajutarea celor cu oportunitati reduse

4. Îmbunătăţirea relaţiilor dintre studenţii de la BESYO şi cei care déjà au absolvit.
5. Crearea unor întreprinderi economice pentru a procura surse pentru a realiza obiectivele, premiind jucători naţionali şi amatori cu bursă. Un alt obiectiv este să deschidem cursuri de formare şi să le asigurăm o educaţie bună şi de înaltă calitate. Dorim ca profesorii noştri să poată vorbi o limbă străină destul de bine, să fie buni la ICT şi vrem ca membrii noştrii şi profesori de engleză să poată folosi tehnologia în lecţiile lor. Pentru acest scop un alt domeniu pe care îl includem în cursurile noastre este programarea pe calculator.

Activităţi:

 • Oferirea unor cursuri pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnologice ale profesorilor, ajutându-i să folosească Excel, Word, PowerPoint, să creeze site-uri web, să furnizeze o atmosferă cooperanta printre profesori
 • Construirea şi integrarea relaţiilor printre membri, relaţii bazate pe dragoste respect şi toleranţă.
 • Îmbunătăţirea relaţiilor dintre studenţii de la BESYO şi cei care déjà au absolvit.
 • Organizarea  de întâlniri, simpozioane, panel-uri, discuţii, târguri, expoziţii, concerte, competiţii sportive.
 • Investigaţii şi observaţii
 • Achiziţionarea de terenuri, cladire, tabără, instituţii sociale ce pot fi cumpărate şi închiriate. Pot fi restaurate, modificate şi operate.
 • Sunt publicate broşuri, cataloage, aviziere, reviste, ziare şi cărţi.
 • Prin legea donării, este permis să aplici pentru burse şi este permis să oferi burse.
 • Alte aplicaţii

www.selcukbesyoomed.com

Need us to help you on your project?

Send an email describing your project requirements now to get our help